x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO acuză Rusia că duce un război cibernetic și cere aliaților să se pregătească

NATO acuză Rusia că duce un război cibernetic și cere aliaților să se pregătească

10 Noi 2022   •   17:09
NATO acuză Rusia că duce un război cibernetic și cere aliaților să se pregătească

Rusia duce un război cibernetic, motiv pentru care NATO vrea ca aliații să investească mai mult în domeniul securității informaționale, spune Jens Stoltenbereg, secretarul general al Alianței, citat de EFE.

''Provocarea este reală şi în creştere. De aceea strategia noastră de apărare cibernetică este atât de importantă, aliaţii trebuie să investească mai mult şi să intensifice cooperarea. Este o parte vitală a apărării noastre colective'', a declarat acesta la Roma, unde s-a întâlnit cu noul premier, Giorgia Meloni.

El a precizat că după invazia rusă în Ucraina, ''atacurile cibernetice au vizat guvernul ucrainean, departamentele militare şi serviciile de urgenţă, iar de atunci atacurile au continuat, precum cele de 'Data Wiping' ale autorităţilor ucrainene, companiilor şi sectorului energetic'', precum și transporturile feroviare de armament. 

Comunicațiile sunt asigurate în urcaina de sateliții Starlink ale antreprenorului american Elon Musk, iar Microsoft și Amazon oferă servicii.

''Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Şi o parte a invaziei ruse este un război invizibil în spaţiul cibernetic'', a concluzionat Stoltenberg.

 

×