x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO îi cere președintelui Vladimir Putin să renunțe la anexarea teritoriilor din Ucraina

NATO îi cere președintelui Vladimir Putin să renunțe la anexarea teritoriilor din Ucraina

13 Oct 2022   •   17:20
NATO îi cere președintelui Vladimir Putin să renunțe la anexarea teritoriilor din Ucraina

NATO îi cere președintelui Vladimir Putin să renunțe la anexarea teritoriilor din Ucraina, după votul ONU, spune secretarul general al Alianție, Jens Stoltenberg, citat de EFE.

''Votul de la ONU a fost o condamnare clară a anexării ilegale de teritorii ucrainene şi un apel clar la adresa preşedintelui Putin de a da înapoi de la aceste decizii şi de a respecta integritatea teritorială a Ucrainei'', a spus oficialul NATO, care a precizat că Alianța  a primit ''cu satisfacţie mesajul atât de contondent al comunităţii internaţionale'' prin acest vot care ''demonstrează că trebuie să apărăm o ordine internaţională bazată pe norme pentru valorile noastre fundamentale''.

În Adunarea Generală ONU, 143 de state membre din totalul de 193 de țări, au condamnat anexarea celor patru regiuni din sud-estul Ucrainei la Federația Rusă. Întrunirea s-a ținut noaptea trecută și s-a votat pentru adoptarea unei Rezoluții împotriva anexării teritoriilor ucrainene și a referendumurilor organizate, pe care comunitatea internațională nu le recunoaște. 

Este vorba despre regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina nato onu anexare