x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naufragiu în largul coastelor australiene: 13 morţi şi zeci de dispăruţi

Naufragiu în largul coastelor australiene: 13 morţi şi zeci de dispăruţi

09 Iun 2013   •   11:57
Naufragiu în largul coastelor australiene: 13 morţi şi zeci de dispăruţi

13 persoane au murit şi alte zeci au fost date dispărute duminică, după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta imigranţi, în largul insulei australiene Christmas Island, a anunţat guvernul de la Canberra.

Trupurile neînsufleţite au fost reperate din avion în mijlocul unor bucăţi de lemn şi veste de salvare care pluteau la suprafaţa apei, a declarat  ministrul de interne, Jason Clare, care a deplâns această "nouă tragedie care reaminteşte într-un mod teribil cât de periculoase sunt aceste periple".

Autorităţile au iniţiat operaţiuni de căutare în speranţa de a recupera supravieţuitori, cu ajutorul a 15 nave şi 10 avioane.

Ambarcaţiunea naufragiată a fost detectată miercuri de un avion al poliţiei de frontieră, având "la bord 55 de persoane, în mare parte bărbaţi adulţi, dar şi câteva femei şi copii".

O navă a Marinei australiene a fost trimisă joi în zonă pentru a o intercepta, însă ambarcaţiunea a dispărut până vineri, când a fost localizată "o cocă de navă scufundată".

Sute de imigranţi au murit în ultimii ani în apele furtunoase care separă Indonezia de Australia.

Circa 25.000 de imigranţi au ajuns pe teritoriul australian în ultimele 12 luni, în ciuda unor reglementări care îi condamnă la a fi trimişi în centre de retenţie situate pe insule izolate din Pacific în aşteptarea prelucrării dosarelor lor.

×
Subiecte în articol: naufragiu australia imigranti morti disparuti