x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nava scufundată în fluviul Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane

Nava scufundată în fluviul Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane

de Mediafax    |    11 Iul 2011   •   14:36

Nava de croaziera Bulgaria care s-a scufundat duminica, pe Volga, in largul orasului Kazan, nu avea licenta pentru transport de persoane, a anuntat procurorul Serghei Belov, relateaza Itar-Tass in pagina electronica.

Nava Bulgaria facea parte din compania de transport maritim de marfa Kama River, cu sediul in Perm. Nava a fost inchiriata de o alta firma, care, ulterior, a inchiriat-o unor cetateni.

Nava Bulgaria a fost supusa unor verificari tehnice si a obtinut avizul de navigatie, la 15 iunie iunie 2011. La sfarsitul lui mai, compania "Agrorechtur" a solicitat o licenta pentru tranport de persoane, dar, la momentul efectuarii inspectiei tehnice, licenta nu era pregatita si nu a fost eliberata solicitantului. Astfel, aceasta calatorie pe raul Volga a fost efectuata ilegal.

In afara de acest lucru, au fost constatate incalcari "grave" cu privire la mentenenta navei, iar managerul navei a incalcat regulile de securitate a navigatiei, permitand imbarcarea a cel putin 50 de persoane in plus, a mai declarat Belov.

De asemenea, nava a efectuat aceasta ultima cursa fara ca motorul din stanga sa functioneze. Concentrarea combustibilului la tribord a condus la o inclinare a navei cu aproape patru grade. La tribord erau depozitate si alte lichide, pentru uz tehnic, iar echilibrul navei a fost afectat, a mai declarat procurorul.

×