x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naveta Discovery a ieşit la pensie - video

Naveta Discovery a ieşit la pensie - video

10 Mar 2011   •   10:53
Naveta Discovery a ieşit la pensie - video

155598-15949184.jpgNaveta spaţială Discovery a aterizat joi dimineaţă în Florida, încheind-şi cu succes al 39-lea şi ultimul zbor în spaţiul cosmic.

 

Ultima misiune a început pe 24 februarie, Discovery petrecând în spaţiu, în cei 27 de ani de viaţă, nu mai puţin de 365 de zile, timp în care a parcurs peste 220 de milioane de kilometri.

 

Cea mai veche navetă spaţială din arsenalul NASA se va retrage acum în Muzeul Naţional Aerian şi Spaţial Smithsonian, acolo unde i se vor alătura, în curând, Endeavour şi Atlantis.

 

Endeavour va efectua ultima misiune luna viitoare, comandantul echipajului fiind Mark Kelly, soţul congresmanului american Gabrielle Gifford, care a supravieţuit atentatului de la începutul anului, soldat cu moartea altor şase persoane.

 

Guvernul american pune astfel capăt unui program început în 1981, din cauza costurilor condiderate prea ridicate. NASA a pierdut două din cele cinci navete ale flotilei spaţiale, Challenger, care a explodat la decolare, în 1986, respectiv Columbia, dezintegrată în 2003, la reintrarea în atmosfera terestră.

×
Subiecte în articol: nasa naveta discovery