x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neil Armstrong a dezvăluit secretul care spulberă teoria conspiraţiei. Dovada că aselenizarea a avut loc

Neil Armstrong a dezvăluit secretul care spulberă teoria conspiraţiei. Dovada că aselenizarea a avut loc

28 Mai 2012   •   09:26
Neil Armstrong a dezvăluit secretul care spulberă teoria conspiraţiei. Dovada că aselenizarea a avut loc

Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a incercat sa punca capat teoriei conspiratiei potrivit careia aselenizarea, de fapt, nu a avut loc. Cunoscut prin discretia sa si refuzul de a discuta cu presa, Armstrong, in varsta de 82 de ani, a decis sa-si deschida sufletul si sa acorde un interviu publicatiei Certified Practicing Accountants of Australia, scrie Daily Mail.

Intrebat cum ii combate pe adeptii teoriei conspiratiei, care sustin ca NASA nu a ajuns niciodata pe Luna, fostul astronaut a ras si a explicat ca ar fi fost imposibil ca 800 de oameni, cati au fost implicati in misiunea aselenizarii din 1969, sa poata pastra un asemenea secret.

"Oamenii adora teoriile conspiratiei, sunt foarte atrasi de ele. Insa pentru mine nu sunt o ingrijorare pentru ca stiu ca cineva se va intoarce pe Luna si va recupera camera video pe care am lasat-o acolo", a marturisit Armstrong, care a precizat ca, la acea vreme, sansele ca aselenizarea sa reuseasca din prima incercare erau de numai 50%.

Fostul astronaut a mai spus ca este intristat de noua directie pe care o are acum NASA, care nu mai incearca sa motiveze tinerii asa cum facea inainte, la inceputul misiunilor in spatiu.

Primul zbor spatial al lui Neil Armstrong a fost ca pilot comandant al misiunii Gemini 8 in 1966. In aceasta misiune el a executat prima conectare a doua nave spatiale, impreuna cu pilotul David Scott.

Cea de-a doua si ultima misiune spatiala a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11 din iulie 1969. In acest faimos "pas urias pentru omenire", Armstrong si Buzz Aldrin au coborat pe suprafata Lunii, petrecand doua ore si jumatate cu explorarea acesteia, timp in care cel de-al treilea membru al echipajului lor, Michael Collins, se afla in capsula pe orbita, in jurul Lunii.

×