x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a suferit o intervenţie cirurgicală

Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a suferit o intervenţie cirurgicală

09 Aug 2012   •   11:48
Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a suferit o intervenţie cirurgicală

Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a fost supus, marti, unei operatii de bypass.

Armstrong a implinit duminica 82 de ani a fost supus interventiei chirurgicare de desfundare a patru artere coronariene.

Fostul comandantul al misiunii Apollo 11, Armstrong a devenit primul om care a pasit pe Luna la 20 iulie 1969.

Intr-o declaratie oficiala Charles Bolden, managerul NASA, i-a urat "adevaratului erou american" insanatosire grabnica. "Spiritul de pionier il va ajuta cu siguranta in aceasta incercare," a adaugat Bolden.

Fostul coleg din misiunea Apollo 11, Buzz Aldrin, a scris urmatorul mesaj pe Twitter: "Iti trimit cele mai bune urari si vindecare rapida - avem intelegerea de a aniversa 50 de ani de la misiunea Apollo in 2019."

Eugene Cernan, ultimul om care a pasit pe Luna, a declarat pentru NBC ce i-a spus sotia lui Neil Armstrong, Carol, si anume ca sotul ei este intr-o stare de spirit foarte buna"

Rezulatele proaste ale unui test de stres, la care a fost supus Armstrong luni, au codus la concluzia ca acesta trebuie supus unei operatii chirurgicale de bypass.

Neil Armstrong, dupa faimoasa misiune pe luna, a fost tinut departe de ochii publicului dar in septembrie 2011 a dat o declaratie, impreuna cu Cernan, in fata Congresului in privinta viitorului NASA.

Armstrong impreuna cu alti trei astronauti au primit Medalia de Aur a Congresului, cea mai inalta distinctie civila din SUA, in luna Noiembrie 2011.

×
Subiecte în articol: luna neil armstrong bypass