x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nelson Mandela, conectat la aparate. Circulaţia a fost interzisă pe strada spitalului, iar prezenţa poliţiei a fost sporită

Nelson Mandela, conectat la aparate. Circulaţia a fost interzisă pe strada spitalului, iar prezenţa poliţiei a fost sporită

27 Iun 2013   •   08:22
Nelson Mandela, conectat la aparate. Circulaţia a fost interzisă pe strada spitalului, iar prezenţa poliţiei a fost sporită
Sursa foto: STR/EPA

Eroul luptei anti-apartheid Nelson Mandela a fost conectat la aparate miercuri după-amiază într-un spital din Pretoria, a declarat un oficial care a fost informat în detaliu despre starea acestuia, relatează CNN News, potrivit Mediafax. Resemnată, Africa de Sud se aştepta miercuri seară să afle în curând despre moartea lui Mandela, în timp ce şeful de stat Jacob Zuma a anunţat anularea călătoriei sale în Mozambic.

Starea lui Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, s-a agravat în acest weekend. El a fost internat de urgenţă la 8 iunie, după o recidivare a infecţiei pulmonare care îl chinuie de doi ani şi jumătate.

Laureatul Nobel pentru pace în 1993 este sub asistenţă respiratorie, a precizat pentru AFP Napilisi Mandela, un lider de clan venit din regiunea sa natală Transkei (sud) care l-a vizitat la Pretoria miercuri.

"Da, se foloseşte de aparate pentru a respira", a declarat liderul tradiţional. "Este trist, însă este tot ce se poate face".

Circulaţia a fost interzisă pe strada spitalului, iar prezenţa poliţiei a fost sporită.

Vizitele s-au multiplicat la spital în aceste ultime două zile. Până acum rezervate familiei, acestea au fost extinse la apropiaţi, fostul medic al lui Mandela şi miniştri - mai ales Nosoviwe Mapisa-Nqakula, ministrul Apărării, care este şi cel care se ocupă de sănătatea foştilor şefi de Stat.

Considerat ca fiind părintele tinerei democraţii multirasiale sud-africane, Mandela simbolizează obţinerea pentru prima dată a dreptului de vot de către majoritatea neagră în 1994 şi sfârşitul suferinţelor îndurate în timpul regimului rasist al apartheid.

×