x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nelson Mandela, în continuare "în stare critică, dar stabilă"

Nelson Mandela, în continuare "în stare critică, dar stabilă"

09 Iul 2013   •   17:24
Nelson Mandela, în continuare "în stare critică, dar stabilă"

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de peste o lună, "se află în stare critică, dar stabilă", a anunţat marţi preşedinţia sud-africană, fără a oferi alte detalii medicale.

Într-un comunicat citat de AFP, actualul şef al statului sud-african, Jacob Zuma, le-a mulţumit celor care au venit în faţa clinicii pentru a-l susţine pe eroul luptei anti-apartheid, care va împlini în curând 95 de ani, dar şi comunităţii internaţionale pentru "mesajele continue de sprijin pentru Madiba şi familia sa ".

Nelson Mandela, căruia compatrioţii îi spun pe numele său de clan "Madiba" în semn de afecţiune şi respect, este internat din 8 iunie la Mediclinic Heart Hospital din Pretoria.

Spitalizat în stare gravă, fostul lider african respira fără asistenţă la începerea spitalizării. În seara de 23 de iunie, preşedinţia sud-africană a anunţat o degradare a stării sănătăţii lui Nelson Mandela, calificată invariabil "critică".

Jacob Zuma a anunţat o ameliorare a stării lui Mandela pe 27 iunie. Problemele pulmonare repetate suferite de Nelson Mandela sunt legate de o tuberculoză de care fostul lider african s-a îmbolnăvit în timpul celor 27 de ani de detenţie.

El urmează să serbeze 95 de ani la 18 iulie, zi numită "Mandela Day" de către ONU, care le-a cerut oamenilor din întreaga lume să facă în ziua respectivă o faptă bună în semn de preţuire pentru fostul lider sud-african.

×