x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nemţii – acuzaţi că li se fură prea uşor maşinile

Nemţii – acuzaţi că li se fură prea uşor maşinile

02 Ian 2012   •   10:31
Nemţii – acuzaţi că li se fură prea uşor maşinile

Furturile de masini au crescut spectaculos in regiunile germane din apropierea frontierei poloneze, dupa intrarea Poloniei in Spatiul Schengen. Ambasadorul polonez in Gemania, Marek Prawda, a dat insa vina pe autoritatile germane care 'probabil' nu iau suficiente masuri pentru a lupta impotriva acestor infractiuni.

'Vreau sa spun ca este, inainte de toate, o problema a politiei tarii in care se fura masinile', a declarat el intr-un interviu acordat cotidianului regional Märkische Oderzeitung, citat de AFP. 'Poate ca e prea simplu sa furi masini in Germania', a adaugat el.

Totodata, ambasadorul a avansat cifrele privind criminalitatea din tara sa. 'Si noi, in Polonia, ne-am confruntat cu problema recrudescentei furturilor de masini', a explicat el. 'In 1999, aproape 72.000 de vehicule au fost furate in tara. Dar am facut eforturi pentru ca politia sa lucreze mai bine. In 2010, doar 16.500 au fost furate', a spus ambasadorul.

In 2010, furturile de masini din landul Brandenburg, de la frontiera poloneza, au crescut cu 250% fata de 2007 – anul intrarii Poloniei in Spatiul Schengen, conform statisticilor politiei regionale. In general, masinile furate sunt revandute in tarile ex-sovietice, iar uneori sunt facute bucati si vandute ca piese.(P.C.)

×
Subiecte în articol: masini furate masini germania