x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neonaziştii greci, băgaţi în Parlament de votul masiv al poliţiştilor

Neonaziştii greci, băgaţi în Parlament de votul masiv al poliţiştilor

15 Mai 2012   •   05:53
Neonaziştii greci, băgaţi în Parlament de votul masiv al poliţiştilor

Publicatia elena "To Vima" a analizat voturile exprimate la diferite sectii de votare, inclusiv cele situate langa sectiile de politie si folosite, potrivit publicatiei elene, de oamenii legii. Rezultatul este incredibil: intre 45 si 59% dintre politisti au votat pentru Chrysi Avgi, spun ziaristii.

Formatiunea neonazista Chrysi Avgi (Zori de aur) a intrat pentru prima data in Parlament, dupa ce a obtinut un scor de 6,84%, potrivit rezultatelor oficiale, scrie realitatea.net. Chrysi Avgi a tunat si a fulgerat in timpul campaniei impotriva imigrantilor ilegali. Liderul gruparii, Nikolaos Michaloliakos, a respins eticheta de neo-nazism, sustinand ca el si colegii sai sunt de fapt nationalisti convinsi.

Mesajele partidului ii indemnau insa pe greci sa scape tara de "mirosuri". Liderii comunitatilor de imigranti si-au declarat groaza. "Acest rezultat este incredibil. Este o situatie foarte serioasa, foarte periculoasa", a declarat liderul comunitatii de imigranti pakistanezi.

Principala tema de campanie a neonazistilor a fost insa respingerea pachetului de ajutor venit din partea UE si FMI. Michaloliakos i-a denuntat pe "tradatorii" care au adus tara in actuala situatie, a cerut respingerea politicilor de austeritate si stergea datoriilor tarii.

El a declarat ca grupul sau va lupta impotriva "camatarilor mondiali" si "sclaviei" impuse, in opinia sa, tarii sale de catre Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI).

Mesajul lui pentru alegatori: "Nimeni nu ar trebui sa se teama de mine daca este un bun cetatean grec. Daca sunt tradatori - nu stiu ce sa zic".

×