x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   22:10
Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

Benjamin Netanyahu a adus un omagiu „celor 50 de ani de sprijin pentru statul Israel” din partea lui Joe Biden, în timpul întâlnirii celor doi la Casa Albă.

Întâlnirea a avut loc la o zi după ce premierul israelian a susținut un discurs înflăcărat în Congres, când mii de protestatari pro-palestinieni manifestau afară.

Liderul israelian se confruntă cu presiuni atât în țară, cât și în străinătate pentru a pune capăt războiului Israel-Gaza, aflat acum în a noua lună, relatează BBC.

Netanyahu a declarat că îl cunoaște pe Biden de 40 de ani și că președintele a cunoscut fiecare premier israelian din ultima jumătate de secol.

Netanyahu a mai spus că așteaptă să lucreze cu Biden „la marile probleme care ne așteaptă” în următoarele câteva luni.

Se așteaptă ca cei doi să discute despre Gaza, o încetare a focului cu Hamas și o posibilă eliberare a ostaticilor în timpul întâlnirii.

De asemenea, Netanyahu intenționează să se întâlnească cu vicepreședintele Kamala Harris, prezumtivul candidat democrat după ce Biden a anunțat că se retrage.

Miercuri, în Camera Reprezentanților, Netanyahu a apărat războiul Israelului din Gaza, încercând în același timp să obțină sprijinul politicienilor americani.

Mii de protestatari pro-palestinieni au ieșit pe străzile din Washington pentru a-l acuza pe Netanyahu că este un „criminal de război”. Poliția a arestat 23 de persoane, dintre care cinci în interiorul clădirii Capitoliului.

Se așteaptă ca Netanyahu să îl viziteze vineri pe candidatul republican la alegerile prezidențiale Donald Trump la reședința sa Mar-a-Lago din Florida.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netanyahu biden omagiu