x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Nicio încetare a focului în Gaza până când obiectivele războiului nu sunt atinse

Netanyahu: Nicio încetare a focului în Gaza până când obiectivele războiului nu sunt atinse

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   22:40
Netanyahu: Nicio încetare a focului în Gaza până când obiectivele războiului nu sunt atinse
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu susține că nu va exista nicio încetare a focului în Gaza până când obiectivele de război ale Israelului nu sunt atinse. Declarația sa vine după ce președintele american Joe Biden a vorbit despre un plan de încetare a focului în Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat din nou că nu va exista încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare ale Hamas nu vor fi distruse și toți ostaticii vor fi eliberați, potrivit Reuters

Declarația sa vine după ce președintele american Joe Biden a vorbit despre un plan în trei etape care ar trebui să ducă la o încetare permanentă a focului.

Un politician de rang înalt al Hamas a declarat pentru BBC că „va accepta acordul” dacă și Israelul o va face.

Negocierile au loc în timp ce luptele continuă la Rafah.

Prima fază acordului ar include o încetare a focului, retragerea forțelor israeliene din zonele populate și schimbul unor ostatici cu prizonierii palestinieni. Aceasta va fi urmată de întoarcerea tuturor ostaticilor rămași, inclusiv a militarilor. În faza finală vor fi recuperate cadavrele și se va aplica un „plan major de reconstrucție” cu asistență internațională pentru reconstruirea caselor, școlilor și spitalelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu