x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Post: DSK, pregăteşte şampania! Procurorii ar putea renunţa la acuzaţii

New York Post: DSK, pregăteşte şampania! Procurorii ar putea renunţa la acuzaţii

05 Iul 2011   •   10:27
New York Post: DSK, pregăteşte şampania! Procurorii ar putea renunţa la acuzaţii



Pregateste sampania DSK! Este indemnul jurnalistilor de la New York Post care au obtinut o declaratie in exclusivitate de la unul dintre anchetatorii din cadrul dosarului lui Dominique Strauss-Kahn. Potrivit acestuia, procurorii vor renunta la acuzatii peste doua saptamani, la audierea din 18 iulie, sau chiar mai devreme, scrie New York Post.

"Cu totii stim ca acest caz nu este sustenabil", a declarat sursa, in exclusivitate pentru ziarul american. "Credibilitatea ei (camerista n.r.) este foarte proasta si stim ca nu ne putem baza pe ea. Nimic din ce scoate pe gura nu este credibil, ceea ce este pacat pentru ca, in felul asta nu vom sti niciodata ce s-a intamplat in acea camera de hotel", a mai spus barbatul, care a facut aceste declaratii doar sub protectia anonimatului.

Intre timp, ieri, avocatii lui DSK au promis ca vor contracara actiunile jurnalistei franceze Tristane Banon, care sustine ca fostul sef al FMI a incercat s-o violeze in urma cu aproape zece ani.

Tanara a declarat ca, in timpul unui interviu pe care i l-a luat lui DSK in 2002, bancherul francez a avut comportamentul unui "cimpanzeu in calduri": i-a desfacut sutienul si a incercat s-o violeze. Astazi, aparatorii lui Banon urmeaza sa depuna plangerea penala impotriva fostului sef al FMI. De cealalta parte, echipa de avocati a lui Strauss-Kahn au spus ca o vor da in judecata pentru denunt calomnios pe jurnalista.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat din arestul la domiciliu vineri, dupa ce procurorii au spus ca menajera care il acuza pe acesta de agresiune sexuala a mintit in fata juriului facand declaratii false.

In varsta de 62 de ani, DSK va trebui inca sa se apere impotriva acuzatiilor de agresiune sexuala, dar intrebarile privind credibilitatea ei par sa incline balanta in favoarea fostului director al FMI. (V.M.)

×