x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York / Simulare de alertă la Ground Zero

New York / Simulare de alertă la Ground Zero

15 Mai 2009   •   00:00

Un exerciţiu de simulare de alertă va fi condus duminică dimineaţă la New York începând de la obiectivul "Ground Zero", unde se ridica World Trade Center, au anunţat autorităţile oraşului.



Ca urmare a acestei alerte, în timpul căreia "sute de poliţişti şi pompieri" vor fi desfăşuraţi şi care va începe la 8.00 /14.00 GMT/, linia feroviară PATH între New Jersey /vest/ şi Manhattan îşi va întrerupe legăturile de la 6.00 /10.00 GMT/ până la 11.30, precizează un comunicat.

În timpul alertei, mai multe străzi al cartierului TriBeCa, la sud de Manhattan, vor fi închise oricărui trafic, de automobile şi pietonal. Restul cartierului va fi interzis maşinilor pentru a permite trecerea camioanelor pompierilor şi a vehiculelor de poliţie, care vor folosi sirene şi girofaruri ca în caz de alertă reală, precizează comunicatul.

Luna trecută, survolul la joasă altitudine a Manhattan-ului de către un avion prezidenţial care efectua fotografii promoţionale a provocat panică şi evacuarea a zeci de birouri în acest cartier. Martori au afirmat că au retrăit oroarea atentatelor din 2001. Afacerea a provocat furia primarului oraşului Michael Bloomberg, care a afirmat că nu a fost avertizat, scuze de la Casa Albă şi demisia responsabilului care a autorizat zborul, aminteşte AFP.

×
Subiecte în articol: externe