x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Newyorkezii, o nouă încercare după uraganul Sandy: O furtună de zăpadă a lovit Coasta de Est a SUA (VIDEO)

Newyorkezii, o nouă încercare după uraganul Sandy: O furtună de zăpadă a lovit Coasta de Est a SUA (VIDEO)

08 Noi 2012   •   09:33
Newyorkezii, o nouă încercare după uraganul Sandy: O furtună de zăpadă a lovit Coasta de Est a SUA (VIDEO)

După ce, la 29 octombrie, uraganul Sandy a lovit coasta de est a Statelor Unite, lăsând sute de mii de persoane fără curent electric sau apă, o furtună hiberanală a afectat miercuri regiunea New York.

Prognoza meteo avertizează că în următoarele 24 de ore se vor produce rafale violente de vânt cu intensificări de până la 96 de kilometri pe oră, ninsoare şi ploaie pe coastele nord-estice.

"Această furtună nu este la fel de periculoasă ca Sandy", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care a menţionat un risc de "inundaţii majore în zonele deja erodate" de uraganul care a afectat nord-estul Statelor Unite la 29 octombrie şi s-a soldat cu peste o sută de morţi. Bloomberg a insistat ca newyorkezii să rămână în casele lor şi să renunţe la folosirea maşinilor.

Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey, cel mai afectat de uraganul Sandy, a avertizat în cursul dimineţii că unii consumatori ar putea fi afectaţi de noi pene de electricitate. El a ordonat evacuarea mai multor zone de coastă în jurul localităţilor Brick, Middletown şi Long Beach Island.

După trecerea uraganului Sandy, peste 1,6 milioane de porţii de mâncare au fost distribuite la New York, precum şi 400.000 de sticle de apă şi 86.000 de pături. Mii de persoane trăiesc în continuare în centre special amenajate.





×