x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nikolai Patrușev acuză SUA de implicare în atentatele teroriste de pe teritoriul Federației Ruse

Nikolai Patrușev acuză SUA de implicare în atentatele teroriste de pe teritoriul Federației Ruse

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   20:00
Nikolai Patrușev acuză SUA de implicare în atentatele teroriste de pe teritoriul Federației Ruse
Sursa foto: Hepta

Secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, acuză SUA de implicare în atentatele teroriste de pe teritoriul acestei țări, scrie TASS.

El spune că atacurile au fost "planificate şi executate cu coordonarea serviciilor speciale ale SUA" de către Ucraina.

"Atacurile teroriste comise în Rusia sunt însoţite de o campanie de informaţii pregătită din timp la Washington şi Londra, cu scopul de a destabiliza situaţia socio-politică şi de a submina bazele constituţionale şi suveranitatea Rusiei", a afirmat acesta.

Nikolai Patrușev este unul dintre cei mai influenți oficiali ruși, fost director al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei și apropiat al președintelui Vladimir Putin. 

Atentate asupra unor cetățeni ruși 

Fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, jurnalista Daria Dughina, a fost ucisă într-un atac cu bombă asupra autovehiculului în care se afla aceasta, în august 2022. 

O anchetă realizată de jurnalistul american de investigații Seymour Hersh arată că atacurile asupra gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, în august 2022, au fost realizate la comanda SUA. 

Podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală, a fost avariat de explozia unui camion-capcană, în octombrie 2022.

Bloggerul rus Maksim Fomin a murit într-un atentat cu exploziv, în aprilie 2023. El era cunoscut pe internet sub numele Vladlen Tatarski și făcea propagandă anti Ucraina.

Scriitorul naționalist Zahar Prilepin a fost rănit într-un atentat cu automobil capcană, în mai 2023. 

 



 

×