x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ninsorile din Spania au blocat în trenuri mii de călători

Ninsorile din Spania au blocat în trenuri mii de călători

20 Ian 2017   •   19:38
Ninsorile din Spania au blocat în trenuri mii de călători

Peste 4.000 de persoane care călătoreau cu trenul şi mii de automobilişti au fost blocaţi în noaptea de joi spre vineri de ninsorile "istorice" produse în Spania începând de marţi, în special în estul ţării, a anunţat vineri un oficial spaniol, semnalând ninsori însemnate cantitativ, miercuri şi joi, în Comunitatea Valenciană, Castilla-La Mancha sau plajele din Andalucia, potrivit AFP. 

Situaţia a fost deosebit de grea pe autostrada A3, între Madrid şi Valencia, unde mai multe accidente şi prăbuşirea a trei stâlpi electrici au blocat complet mai mulţi kilometri de drum pe ambele sensuri, la vest de Valencia. 

Mai la sud, nu departe de Alicante, 1.200 de vehicule au rămas blocate până aproape de ora 02:00 (01:00 GMT) în noaptea de joi spre vineri. 

Douăzeci şi şapte de trenuri care transportau 4.774 de călători au fost blocate, în special în provincia Albacete, în Comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha. Unii călători au fost nevoiţi să aştepte ore în şir, în toiul nopţii, sosirea altor trenuri pentru a ajunge la destinaţie ori pentru a fi adăpostiţi provizoriu. 

Într-un tren de mare viteză care circula între Albacete şi Madrid, 572 de persoane au rămas blocate fără hrană, curent electric şi căldură până la prima oră a dimineţii. 

În noaptea de miercuri spre joi, zăpada începuse deja să acopere plajele de pe Costa del Sol (provincia Malaga, Comunitatea autonomă spaniolă Andalucia) şi din provinciile Alicante şi Valencia. Oraşul Ronda, din provincia Malaga, a rămas chiar izolat timp de mai multe ore din cauza ninsorii. 

Situaţia urmează să se amelioreze în acest weekend, chiar dacă marea promite să fie agitată până duminică.AGERPRES

×