x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia: Probleme la motorul unui pachetbot în largul mării; 1.300 de persoane în curs de evacuare

Norvegia: Probleme la motorul unui pachetbot în largul mării; 1.300 de persoane în curs de evacuare

23 Mar 2019   •   18:13
Norvegia: Probleme la motorul unui pachetbot în largul mării; 1.300 de persoane în curs de evacuare

Autorităţile norvegiene au iniţiat sâmbătă evacuarea cu elicoptere şi nave de intervenţie a circa 1.300 de pasageri de pe o navă de croazieră, în urma defectării motorului în largul coastei norvegiene, informează AFP şi Reuters. 

"Nava de croazieră Viking Sky a lansat un SOS, semnalând probleme la motor în condiţii meteo dificile", a anunţat Centrul de urgenţă din sudul Norvegiei pe Twitter. 

Într-un alt mesaj pe Twitter, poliţia locală a indicat că cei 1.300 de pasageri sunt în curs de evacuare spre uscat. Nava respectivă se află în derivă la 5 km de coasta vestică a Norvegiei. 

"Nava nu are decât un motor care funcţionează şi vânturile sunt puternice. Vom prefera deci ca oamenii să fie pe pământ decât la bordul navei", a declarat pentru AFP şeful operaţiunilor poliţiei, Tor Andre Franck. 

În jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT), doar 30 de persoane fuseseră evacuat de trei elicoptere trimise la faţa locului. 

Imagini ale media norvegiene, filmate de pe ţărm, arată marea siluetă albă a pachebotului survolată de un elicopter pe fondul unei mări agitate. 

"Va lua ceva timp pentru a evacua toată lumea", a precizat oficialul norvegian. 

Incidentul s-a produs la circa 2,5 mile marine în largul regiunii More og Romsdal (vestul Norvegiei), regiune în care au avut loc mai multe naufragii. 

"Este periculos să te confrunţi cu probleme la motor în aceste ape care ascund numeroase recife", a indicat Franck, precizând că valurile atingeau circa 8 metri sâmbătă. 

Alte nave au fost trimise în zonă şi un centru de cazare a fost amenajat pe ţărm pentru a primi persoanele evacuate. 

Niciun rănit nu a fost semnalat până în prezent. 

Potrivit media locale, vasul naviga pe ruta Tromso (nord) - Stavanger (sud-vest).

AGERPRES

×