x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia: Un cetăţean de origine iraniană, arestat după atacul armat în care au murit două persoane

Norvegia: Un cetăţean de origine iraniană, arestat după atacul armat în care au murit două persoane

25 Iun 2022   •   12:35
Norvegia: Un cetăţean de origine iraniană, arestat după atacul armat în care au murit două persoane

Atacul armat din capitala norvegiană Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite alte 14, este investigat ca un posibil atac terorist, a anunțat sâmbătă poliţia norvegiană.

Într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, oficialii poliţiei au declarat că bărbatul arestat în urma atacului este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut anterior de poliţie, dar nu pentru infracţiuni majore. Aceştia au declarat că au confiscat două arme de foc: un pistol şi o armă automată.

Evenimentele au avut loc în faţa London Pub, un bar popular în rândul comunităţii LGBTQ din oraş, cu câteva ore înainte de desfăşurarea paradei Pride din Oslo.

Organizatorii au anulat toate evenimentele Pride planificate pentru sâmbătă, la sfatul poliţiei.

Olav Roenneberg, un jurnalist de la televiziunea publică norvegiană NRK, a declarat că a fost martor la împuşcături.

„Am văzut un bărbat sosind la faţa locului cu o geantă. A luat o armă şi a început să tragă”, a declarat Roenneberg pentru NRK. „La început am crezut că este un pistol cu aer comprimat. Apoi geamul barului de alături s-a spart şi am înţeles că trebuie să fug să mă adăpostesc”.

Premierul Jonas Gahr Stoere a declarat într-o postare pe Facebook că „împuşcăturile din faţa London Pub din Oslo din această seară au fost un atac crud şi profund şocant asupra unor oameni nevinovaţi”.

(sursa: Mediafax)

×