x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou cutremur puternic în Mexic

Nou cutremur puternic în Mexic

19 Feb 2018   •   11:53
Nou cutremur puternic în Mexic

Un cutremur a alarmat populaţia din Ciudad de Mexico la primele ore ale zilei de luni, mulţi locuitori ieşind pe străzi, informează Reuters. 

Seismul cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs la 43 de kilometri est de statul Oaxaca, la o adâncime de 10 kilometri, la ora 06:56 GMT, conform informaţiilor Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (U.S. Geological Survey). 

Un cutremur puternic s-a produs vineri în Mexic şi a fost resimţit inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Agenţia geologică din SUA a estimat iniţial magnitudinea la 7,5 şi revizuit ulterior valoarea la 7,2. Serviciul seismologic mexican a anunţat o magnitudine de 7. Evenimentul seismic a fost înregistrat la ora locală 17:39 (01:39 ora României). 

Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 nu s-a soldat cu victime directe. Însă treisprezece persoane au fost ucise vineri noaptea în urma unui accident de elicopter în care se afla ministrul mexican de interne, Alfonso Navarrete, care călătorea în zona afectată de seism. Ministrul de interne şi guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, au supravieţuit prăbuşirii elicopterului militar care mai avea doar 30 sau 40 de metri până la aterizare. Cei doi oficiali au suferit doar răni minore. Ei erau însoţiţi de personal militar şi din serviciul de protecţie civilă, într-o misiune de evaluare a pagubelor produse de seism. 

Seismul de vineri a fost urmat de sute de replici, potrivit serviciului naţional de seismologie, provocând panică la scară largă.AGERPRES

×