x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou incident la Casa Albă. Un al doilea bărbat a fost arestat după ce a amenințat că are o bombă

Nou incident la Casa Albă. Un al doilea bărbat a fost arestat după ce a amenințat că are o bombă

19 Mar 2017   •   11:12
Nou incident la Casa Albă. Un al doilea bărbat a fost arestat după ce a amenințat că are o bombă

Serviciile responsabile cu securitatea preşedintelui american au sporit sâmbătă seara supravegherea Casei Albe după arestarea unui bărbat care profera ameninţări la unul dintre punctele de control al Secret Service, a anunţat un responsabil, citat de AFP. 

Individul susţinea că are o bombă în maşină, el fiind imediat arestat, iar vehiculul său verificat, conform postului de televiziune CNN. 

Preşedintele Donald Trump era plecat la reşedinţa sa din Florida pentru week-end. 

Sâmbătă, "în jurul orei (locale) 23:05 (03:05 GMT), un individ a sosit cu maşina până la un punct de control al Secret Service", a indicat un purtător de cuvânt al acestei unităţi de elită responsabilă pentru asigurarea securităţii preşedintelui şi personalităţilor din Statele Unite ale Americii. 

Ofiţerii l-au reţinut pe individul care declarase că ar avea o bombă în maşină şi au luat poziţie pentru a riposta oricărui atac. 

Cu câteva ore mai înainte, o persoană a fost arestată după ce a sărit peste un dispozitiv în care se lasă bicicletele, situat într-o zonă-tampon din faţa Casei Albe, aparent încercând să pătrundă în incinta Casei Albe, a indicat Secret Service. Acest individ a fost arestat şi este pasibil să fie inculpat. El nu avea armă asupra sa, a precizat un agent de pază, sub rezerva anonimatului. 

Aceste incidente survin la o săptămână după o alertă mai gravă, când un bărbat a intrat la 10 martie în interiorul Casei Albe şi s-a plimbat pe aleile reşedinţei prezidenţiale timp de mai mult de un sfert de oră, înainte de a fi arestat. Donald Trump se afla atunci în reşedinţă. Aceasta nu este prima dată când o persoană pătrunde în perimetrul Casei Albe. 

În septembrie 2014, un fost combatant cu probleme psihice a reuşit să pătrundă în interiorul Casei Albe, cu un cuţit în buzunar, după ce sărise gardul şi traversase peluza. AGERPRES

×