x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua Zeelandă, lovită de inundații

Noua Zeelandă, lovită de inundații

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   12:00
Noua Zeelandă, lovită de inundații

Inundațiile din Noua Zeelandă, care au afectat în special orașul Auckland și zona de nord a țării, ar putea avea un nou episod. Locuitorii și autoritățile fac pregătiri, deoarece meteorologii au emis mai multe alerte de vreme rea, valabile pe parcursul săptămânii.

Orașul Auckland a avut parte de precipitații record pe care localnicii le consideră cea mai mare ploaie care a lovit zona vreodată. Cel puțin patru persoane au murit și autoritățile au decretat stare de alertă. De asemenea, aproximativ 350 de persoane au avut nevoie de cazare, a declarat premierul Chris Hipkins. El a adăugat că s-au înregistrat pagube semnificative în Auckland și în insula de nord.

Premierul a subliniat rolul schimbărilor climatice în acest fenomen meteorologic extrem.

„Este un eveniment meteorologic de 1 la 100 de ani și se pare că avem parte de o mulțime de astfel de evenimente în acest moment. Cred că oamenii pot vedea că există un mesaj în asta... Schimbările climatice sunt reale, sunt cu noi", a declarat, luni, premierul Hipkins.

Având în vedere precipitațiile fără precedent pe care le-a înregistrat Auckland începând de vineri, chiar și ploile „obișnuite" din zilele următoare ar putea provoca mai multe inundații și pagube decât în mod normal, a explicat primarul orașului într-un mesaj trimis luni pe Twitter.

Autoritățile și locuitorii se pregătesc pentru noi inundații, după ce au fost informați de meteorologi că vor fi noi precipitații. Avertizările specialiștilor se întind pe mai multe zile ale acestei săptămâni și vizează mai multe zone.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: noua zeelandă inundatii