x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua Zeelandă nu mai vrea pisici. Lege care interzice oamenilor să deţină pisici

Noua Zeelandă nu mai vrea pisici. Lege care interzice oamenilor să deţină pisici

30 Aug 2018   •   12:23
Noua Zeelandă nu mai vrea pisici. Lege care interzice oamenilor să deţină pisici

Un Consiliu Regional din Noua Zeelandă a propus un proiect de lege prin care se urmăreşte interzicerea tuturor pisicilor domestice, într-o încercare de a proteja animalele native ale ţării, precum diferite specii de şopârle şi de păsări, notează The Guardian.

Consiliul South Island, Noua Zeelandă, propune noul, aşa-numit, “control al dăunătoarelor” pentru toate pisicile domestice din regiunea Omaui, proiect de lege care presupune neutralizare, microciparea şi înregistrarea acestora. Astfel, în momentul în care o pisică moare, stăpânii nu vor avea permisiunea de a avea o alta.

“Nu urâm pisicile”, a spus John Collins de la Omaui Landcare Trust. “Dar vrem să vedem proprietari responsabili, iar acesta chiar nu este un loc potrivit pentru pisici.”

Managerul operaţiunilor de biosecuritate al consiliului, Ali Meade, a spus că dacă mişcarea a fi aprobată, îmbunătăţirile asupra mediului şi al vieţii păsărilor vor fi semnificative.

Nu toţi membri comunităţii sunt fericiţi cu acest plan al cosiliului.

O rezidentă din Omaui, Nico Jarvis, a spus pentru Otago Daily Time că este şocată şi că plănuieşte să înainteze o petiţie împotriva planului. Aceasta a spus că cele trei pisici ale sale sunt singurul mod prin care poate combate marea problemă cu rozătoarele pe care zona o are. “Dacă nu pot avea o pisică, va deveni aproape nesănătos pentru mine să trăiesc în casa mea.”

Jarvis a spus că planul este asemănător cu trăitul într-un “stat poliţist... Nu reglementează abilitatea oamenilor de a avea o pisică. Îţi spune că nu poţi avea o pisică.”

Mişcarea vine ca urmare a dorinţei autorităţilor din Noua Zeelandă de a deveni până în 2050 o ţară fără prădători.

×
Subiecte în articol: pisici noua zeelandă pisici interzise