x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul ministru român de Externe, primit de președintele Maia Sandu

Noul ministru român de Externe, primit de președintele Maia Sandu

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   11:30
Noul ministru român de Externe, primit de președintele Maia Sandu
Sursa foto: Hepta

Luminița Odobescu a fost primită luni seara, la Chișinău, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul discuțiilor au fost abordate teme privind dialogul politic bilateral, cooperarea dintre România și Republica Moldova, agenda europeană a Chișinăului, precum și situația de securitate.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Luminița Odobescu a salutat ritmul intens al dialogului politic bilateral, la toate nivelurile, și agenda de proiecte concrete aflate în derulare, cu implicarea tuturor instituțiilor guvernamentale de la București și Chișinău.

Luminița Odobescu a dat asigurări cu privire la angajamentul României de promovare în ritm accelerat a proiectelor de asistență în beneficiul Republicii Moldova, respectiv de racordare cuprinzătoare a acesteia la spațiul european, prin România.

Șefa diplomației române a adresat felicitări cu privire la găzduirea cu succes de către Republica Moldova a Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie 2023.

„A apreciat în mod deosebit progresele substanțiale ale autorităților de la Chișinău în privința agendei de reforme, în particular cu referire la îndeplinirea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în iunie 2022, la momentul acordării statutului de candidat la integrare europeană. Ministrul Luminița Odobescu a arătat că aceste rezultate solide și încurajatoare sunt un argument puternic în eforturile de susținere, în plan european, a avansării accelerate a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. A exprimat speranța într-o decizie politică vizionară privind deschiderea negocierilor de aderare până la finele acestui an”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Luminița Odobescu se află la Chișinău în prima deplasare externă de la preluarea mandatului de ministru al afacerilor externe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: luminita odobescu maia sandu