x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, iese la atac: Marea Britanie tratează Europa ca pe un restaurant cu autoservire

Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, iese la atac: Marea Britanie tratează Europa ca pe un restaurant cu autoservire

10 Mai 2012   •   09:39
Noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, iese la atac: Marea Britanie tratează Europa ca pe un restaurant cu autoservire

Presedintele Frantei Francois Hollande a lansat un atac dur la adresa premierului conservator britanic, David Cameron, afirmand ca Marea Britanie trateaza Europa ca pe un "restaurant cu autoservire", informeaza Daily Mail.

Intrebat de jurnalistii site-ului de stiri Slate cum intentioneaza sa trateze cu Cameron, avand in vedere ca premierul britanic l-a umilit in timpul unei vizite la Londra anul acesta, Hollande a declarat ca se va intalni cu el "rapid".

Dar noul lider francez, care se descrie ca un "inamic al finantelor", a precizat ca isi va exprima clar antipatia fata de cartierul financiar City din Londra. Hollande a criticat "obsesia" Marii Britanii de a proteja City de legislatia Bruxelles-ului.

El a sugerat ca Marea Britanie este "indiferenta fata de soarta zonei euro" si este "atenta doar la interesele City". "Europa nu este o casa de bani si cu atat mai putin un restaurant cu autoservire", a subliniat Hollande, care s-a declarat impotriva masurilor de austeritate luate pentru salvarea monedei euro.

Francois Hollande va fi oficial investit in functia de presedinte al Frantei pe 15 mai, luandu-i locul conservatorului Nicolas Sarkozy.

×