x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ''Nu am avut de ales. Nimeni nu îndrăzneşte să-l refuze!'' Ce a păţit o tânără care a fost obligată să se mărite la 15 ani

''Nu am avut de ales. Nimeni nu îndrăzneşte să-l refuze!'' Ce a păţit o tânără care a fost obligată să se mărite la 15 ani

20 Mai 2013   •   10:28
O tânără din Swaziland a cerut azil politic în Marea Britanie, pentru a fi obligată să se mărite cu Regele Mswati al XIII-lea, care mai are 13 neveste.

Conform obiceiului, Regele Mswati al XIII-lea, în vârstă de 45 de ani, are dreptul să îşi aleagă o mireasă în fiecare an. Pe cand Tintswalo Ngobeni avea vârsta de 15 ani, regele a fost impresionat de frumuseţea fetei şi a început să-i facă avansuri.

"M-am îngrozit când am aflat ce intenţii are. Începuse să mă sune la şcoală şi mă tot întreba dacă vreau să mă alătur familiei regale. Soţiile lui sunt ţinute într-un palat, păzit de gărzile lui, şi nu au voie să iasă afară decât dacă zice el. Singurul lucrul pe care-l pot face este să meargă în America o dată pe an, pentru a-şi face cumpărăturile", povesteşte tânăra.

Dornică să scape de rege, tânăra a fugit în Marea Britanie la mama ei, care locuia acolo de cinci ani după ce şi ea fugise de soţul ei care o abuza. "Nu am avut de ales. Nimeni nu îndrăzneşte să îl refuze pe rege", a mai spus fata.

Femeia, ajunsă acum la vârsta 23 de ani, spune că se teme pentru viaţa ei. "Am primit informaţii că au fost trimişi oameni din Swaziland pentru a mă captura, lucru care mă sperie. Dacă mă întorc acolo, mă vor aresta, sau chiar mai rău", a mărtursit Tintswalo pentru Daily Mail.

×