x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu e o glumă. Armata americană se antrenează să combată ZOMBI!

Nu e o glumă. Armata americană se antrenează să combată ZOMBI!

17 Sep 2012   •   16:26
Nu e o glumă. Armata americană se antrenează să combată ZOMBI!

Firma americana de securitate HALO Corp a fost angajata de armata americana sa antreneze soldatii, in cadrul unui summit care va avea loc luna viitoare, sa se lupte cu zombi, scrie militarytimes.com.

Antrenamentele vor avea parte in cadrul unui exercitiu intitulat 'Apocalipsa zombi' care simuleaza mai multe scenarii de dezastre, printre care si invadarea strazilor oraselor de pacienti infectati cu boli care ii fac sa se comporte ca niste zombi.

Exercitiul militar se va intinde pe durata a cinci zile si va cuprinde demonstratii practice de combatere a acestor zombi de catre militari si paramedici, precum si cursuri si seminarii.

Exercitiul va beneficia si de aportul unor specialisti de la Hollywood, care vor asigura scenarii asemanatoare filmelor de groaza, pe langa machiaj si efecte speciale.

Termenul de 'Apocalipsa zombi' a fost lansat de Centrul American pentru Prevenirea si Combaterea Epidemiilor, anul trecut, cand, pentru a atrage atentia asupra pericolului unei epidemii, a folosit drept exemplu o epidemie ipotetica ce transforma oamenii in zombi.

Institutia a scos, la vremea respectiva, si o brosura cu benzi desenate, in care orasele americane sunt invadate de zombi, aratandu-se si ce masuri trebuie sa ia armata, autoritatile civile sau cetatenii insisi.

Brosura continea si precizarea ca in realitate nu exista zombi...

×