x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu există români printre victime

Nu există români printre victime

06 Apr 2009   •   00:00

Până la această oră nu există informaţii referitoare la existenţa unor victime din rândul cetăţenilor români în urma cutremurului produs în această dimineaţă în centrul Italiei, cu epicentrul în apropierea oraşului Aquila, capitala regiunii Abruzzo, a declarat pentru Agerpres Maria Artene, ataşatul de presă al Ambasadei României la Roma.

Reprezentanţii ambasadei au contactat încă de la primele ore ale dimineţii oficiali ai Protecţiei Civile, ai autorităţilor locale din Aquila, menţinând legătura şi cu Episcopia Ortodoxă Română din Italia, precum şi cu persoane din comunitatea românească locală. În condiţiile în care vor apărea informaţii verificate despre cetăţeni români printre victimele cutremurului, acestea vor fi comunicate prompt, a mai precizat Maria Artene.

Bilanţurile de ultimă oră anunţate de presa italiană vorbesc despre 27 de persoane decedate şi 40 dispărute în Aquila şi în localităţile limitrofe Castelnuovo, Paganica, Fossa, Villa Sant'Angelo, unde ar fi fost serios afectate de undele seismului aproximativ 10.000 de clădiri, potrivit estimărilor Protecţiei Civile.

În localităţile din Abruzzo, una dintre regiunile mai mici şi mai slab populate ale Italiei, trăiesc mai multe mii de cetăţeni români, iar Episcopia Ortodoxă Română din Italia a decis constituirea unei parohii la Aquila, aflată încă în curs de formare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe