x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Nu încercaţi să faceţi vreun pas greşit împotriva Indiei!”

„Nu încercaţi să faceţi vreun pas greşit împotriva Indiei!”

06 Noi 2018   •   15:02
„Nu încercaţi să faceţi vreun pas greşit împotriva Indiei!”

India a anunţat luni că primul său submarin nuclear construit în ţară a finalizat recent o misiune de „patrulare de descurajare”, ce îi oferă capacitatea de a lansa arme nucleare de pe uscat, din aer şi pe mare în cazul oricărui „incident” din partea inamicilor, relatează marţi Reuters.

În Nord și în Vest, China și Pakistanul sunt înarmate nuclear, țări împotriva cărora India a purtat războaie. Prim-ministrul indian, Narendra Modi, a declarat că submarinul INS Arihant e un „răspuns potrivit pentru cei care se dedau la şantaj nuclear”.

„Pe fondul creşterii numărului de arme nucleare în jurul nostru, o descurajare nucleară credibilă este extrem de importantă pentru securitatea ţării noastre”, a afirmat el în faţa echipajului submarinului, într-un discurs televizat la nivel naţional. „Arihant este un avertisment deschis pentru inamicii ţării, pentru duşmanii păcii” a adăugat el.

Deşi relaţiile Indiei cu China s-au încălzit, în special în domeniul comerţului, legăturile cu Pakistanul s-au înrăutăţit rapid sub conducerea lui Modi, care a adoptat o strategie mai asertivă faţă de principalul rival al ţării.

Submarin India

 

×
Subiecte în articol: india submarin nuclear Narendra Modi ins Arihant