x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Nu voi tolera nici o interventie!"

"Nu voi tolera nici o interventie!"

de Maria Toader    |    07 Sep 2005   •   00:00
"Nu voi tolera nici o interventie!"

Intransigent si hotarat ca intotdeauna, liderul rus incearca sa stopeze orice forma de influenta occidentala care ar putea provoca noi miscari sociale in statele ex-sovietice.

Intr-o perioada in care agenda ii este incarcata cu noi reforme menite sa-l ridice in ochii alegatorilor in vederea obtinerii unui un nou mandat la Kremlin, presedintele Vladimir Putin a tinut sa puna la respect statele occidentale. In cursul unei intalniri de 21 de ore, la Kremlin, cu personalitati si reprezentanti ai mass-media din Europa de Vest, Vladimir Putin a declarat ca nu va tolera nici un fel de interventie din exterior in politica interna a statelor care s-au aflat sub cupola fostei URSS. Presedintele se pare ca este inca sub influenta socului care i-a fost provocat de "revolutia portocalie", care a avut loc in decembrie 2004 in Ucraina. El da vina chiar si acum pe organizatiile non-guvernamentale sprijinite de statele din Occident, acuzandu-le ca au provocat o serie de tulburari in fostele tari sovietice. "Partenerii nostri din strainatate gresesc. Nu ne opunem schimbarilor din fostele state sovietice, dar ne temem ca ele sa nu se produca haotic. Altfel, aceste tari se vor transforma in republici bananiere, unde cine striga mai tare castiga", a declarat liderul rus, citat de cotidianul britanic The Times.

PENTRU 2008? Reuniunea lui Putin cu reprezentantii presei straine a avut ca scop si tentativa de imbunatatire a imaginii liderului de la Kremlin in Occident. In ciuda speculatiilor presei ruse, care il suspecteaza de faptul ca incearca sa atraga opinia publica de partea lui printr-o serie de reforme populiste, presedintele a subliniat ca nu are intentia sa candideze pentru un al treilea mandat si nici nu va incerca sa modifice Constitutia care sa-i permita sa revina din 2008 la Kremlin.

×
Subiecte în articol: externe