x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul deceselor înregistrate în accidentul dintr-o mină din Rusia urcă la 52

Numărul deceselor înregistrate în accidentul dintr-o mină din Rusia urcă la 52

26 Noi 2021   •   08:20
Numărul deceselor înregistrate în accidentul dintr-o mină din Rusia urcă la 52

Cel puțin 52 de persoane ar fi murit în cel mai grav dezastru minier din Rusia din ultimul deceniu, relatează BBC.

Incidentul a început atunci când praful de cărbune dintr-un puț de ventilație a luat foc joi, umplând de fum mina siberiană și ucigând 11 persoane.

La căderea nopții, o operațiune eșuată pentru a ajunge la zeci de mineri s-a transformat în tragedie după ce mai mulți salvatori s-ar fi sufocat.

O sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat pentru o agenție de știri că "nu mai este nimeni în viață".

Majoritatea celor 285 de persoane aflate în mina Listvyazhnaya, în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km la est de Moscova, au scăpat imediat după incident, în jurul orei locale 08:35 (01:35 GMT), joi.

Oficialii au declarat că 49 de persoane au fost transportate la spital cu răni. Unii dintre răniți sunt intoxicați cu fum, iar patru dintre ei ar fi în stare critică.

Zeci de mineri nu au reușit să scape după incidentul inițial, dar operațiunile de salvare au trebuit să fie suspendate după ce în mină au fost detectate niveluri periculos de ridicate de metan, ceea ce a provocat temeri legate de posibile explozii.

Una dintre echipele de salvare nu a reușit să iasă din mină. Cadavrele a trei salvatori au fost găsite ulterior, ridicând numărul oficial al morților la 14.

Apoi, joi târziu, mai multe surse au declarat pentru agențiile de presă rusești că nu se așteaptă să mai fie găsiți alți supraviețuitori, iar bilanțul morților a crescut la peste 50, inclusiv șase salvatori.

Trei persoane, inclusiv directorul minei, au fost arestate pentru presupuse deficiențe de siguranță, relatează agenția de știri Reuters.

Potrivit presei locale, acesta nu este primul accident la mină, o explozie de gaz metan provocând moartea a 13 persoane în 2004.

În 2016, autoritățile au evaluat siguranța celor 58 de mine de cărbune din țară și au declarat că 34% dintre ele sunt potențial nesigure. Lista nu includea la acel moment mina Listvyazhnaya.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident minier