x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul imigranţilor la graniţele UE s-a triplat

Numărul imigranţilor la graniţele UE s-a triplat

18 Aug 2015   •   19:33
Numărul imigranţilor la graniţele UE s-a triplat
Sursa foto: Foto: Frontex

Numărul imigranţilor care au ajuns la graniţele Uniunii Europene s-a triplat în luna iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, numărul acestora ajungând la 107.500, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru supravegherea frontierelor Frontex, relatează AFP.

'Această cifră constituie o cifră record pentru a treia lună consecutiv, cu mult peste numărul de 70.000 de imigranţi înregistraţi în luna iunie', a precizat agenţia cu sediul la Varşovia.

În primele şapte luni ale anului, numărul imigranţilor a ajuns la 340.000 faţă de 123.500 în aceeaşi perioadă a anului 2014, creând o presiune fără precedent asupra autorităţilor din Italia, Grecia şi Ungaria, afirmă Frontex.

Sirienii şi afganii reprezintă cea mai mare parte a imigranţilor care intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene. Fugind de instabilitatea din ţările lor, ei ajung mai întâi în Grecia din Turcia.

'Este o situaţie de urgenţă pentru Europa, fiind necesar sprijinul tuturor statelor membre UE pentru autorităţile naţionale care primesc un număr mare de imigranţi la frontierele lor', a subliniat directorul Frontex, Fabrice Leggeri.

'Frontex le-a cerut ţărilor membre echipamente şi personal suplimentare pentru a sprijini operaţiunile agenţiei din Grecia şi Ungaria', a adăugat el.

În iulie, circa 50.000 de imigranţi au sosit prin Marea Egee, mai ales în insulele greceşti Lesbos, Chios, Samos şi Kos. Peste 20.000 au ajuns în Italia, numărul acestora crescând la 90.000 de la începutul anului. Din Balcanii de Vest, în Ungaria au ajuns peste 34.000 de imigranţi, a precizat Frontex.

×