x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numeroase arestări la Washington în urma unor proteste violente anti-Trump

Numeroase arestări la Washington în urma unor proteste violente anti-Trump

20 Ian 2017   •   23:10
Numeroase arestări la Washington în urma unor proteste violente anti-Trump

Peste 90 de manifestanţi au fost arestaţi vineri la Washington în urma unor proteste violente care au avut loc la doar câteva străzi de Pennsylvania Avenue, traseul tradiţionalei parade organizate cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump, informează CNN. 

Poliţiştii echipaţi pentru lupte de stradă au folosit grenade sonore şi spray-uri lacrimogene pentru a-i împrăştia pe demonstranţi. 

Anterior, Reuters informase că poliţia din Washington a efectuat numeroase arestări în urma unor proteste violente izbucnite în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Cei mai mulţi arestaţi au fost acuzaţi de vandalism. 

"Au fost folosite spray-uri lacrimogene şi alte dispozitive de control al mulţimii şi de protecţie a cetăţenilor şi proprietăţii", a anunţat departamentul de poliţie într-un comunicat. Conform aceleiaşi surse, doi poliţişti au fost răniţi uşor în confruntări cu protestatarii, iar mai multe maşini de poliţie au fost avariate. 

Conform publicaţiei Washington Post, poliţiştii au spus că este vorba despre o bandă organizată înarmată cu bâte şi ciocane, care a atacat mai multe magazine. 

Demonstraţia a devenit violentă în jurul orei 10:30, ora locală, când protestatarii au distrus mai multe pubele, au împrăştiat gunoi, au spart ferestrele unor maşini, magazine, cafenele şi unei bănci. AGERPRES

×