x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "O acuzăm pe căţeaua Park"! Medicii din Coreea de Nord denunţă ajutorul umanitar propus de preşedintele Coreei de Sud

"O acuzăm pe căţeaua Park"! Medicii din Coreea de Nord denunţă ajutorul umanitar propus de preşedintele Coreei de Sud

03 Apr 2014   •   18:11
"O acuzăm pe căţeaua Park"! Medicii din Coreea de Nord denunţă ajutorul umanitar propus de preşedintele Coreei de Sud

Într-o serie de articole intitulate "O acuzăm pe căţeaua Park. Delirul animalului cu sânge rece" medicii şi asistentele dintr-o maternitate din Phenian denunţă discursul recent al preşedintelui Coreei de Sud, Park Geun Hye, în care aceasta vorbea de ajutoare umanitare pentru femeile şi nou-născuţii din statul comunist.

În timpul unui turneu în Olanda şi Germania, Park Geun Hye a pomenit într-un discurs posibilitatea de a trimite ajutoare pentru mamele şi nou-născuţii din Coreea de Nord, dacă statul comunist va fi de acord să renunţe la programul nuclear.

Ca răspuns, ziarul de partid nord-coreean Rodong a publicat reacţii din partea medicilor şi asistentelor care lucrează la principala maternitate din Phenian.

"Când a vizitat Phenianul în 2002, Park Geun Hye a ajuns şi în maternitatea noastră. A văzut viaţa fericită a femeilor noastre, a putut vedea cu ochii ei cum ele nasc şi primesc îngrijire medicală şi că nu au nicio grijă pentru nou-născuţi mulţumită ajutoarelor primite de la stat. Însă prin invectivele ei recente, ea face şi un cameleon de ruşine", spune Jon Yong Sil, şefă se secţie în maternitate.

"Park Geun Hye nu s-a măritat niciodată, nu a avut niciun copil. Este ridicol ca un asemenea animal cu sânge rece să vorbească de ajutor umanitar, să se prefacă preocupată de femei şi copii. Şi o pisică ar râde de ea", spune şi Kim Jong Hui, doctor în maternitate.

"Femeile însărcinate şi nou-născuţii din ţara noastră se bucură de beneficii speciale şi privilegii care nu pot fi întâlnite în nicio altă ţară.
Park Geun Hye este o idioată care nu poate înţelege dragostea partidului pentru tânăra generaţie şi pentru viitor. Ea nu are dreptul să compătimească pe nimeni. Vorbele ei sunt o insultă pentru mamele şi copiii noştri", spune alt doctor pe nume Jo Hyang A.

Şi studenţii nord-coreeni sunt revoltaţi de discursul preşedintelui Coreei de Sud, ziarul Rodong publicându-le reacţiile.

"Pisica bătrână mârâie de pe patul de moarte", scrie studentul Kim Hyok.

"Coreea de Sud a avut cândva un preşedinte idiot pe nume Lee Myung Bak, notoriu pentru ticăloşia şi comportamentul său depravat. Oamenii l-au poreclit "omul cu doar doi MB", cu referire la facultăţile sale intelectuale. Întrecut de nimeni în ignoranţa politică a fost şi fostul preşedinte al SUA, Bush. Însă acum Park Geun Hye, ca o soră malefică, a ieşit în faţă întrecându-l pe Bush în prostie. Se spune că ea are peste 60 de ani, însă pe măsură ce îmbătrâneşte devine mai ticăloasă şi mai nesăbuită", scrie studentul.

Ziarul nord-coreean publică şi reacţia unui cetăţean obişnuit de pe stradă, pe nume Kang Man Chol. "Viespea spune baliverne", zice Kang Man Chol.

"Park Geun Hye are peste 60 de ani. Însă ceea ce spune şi face nu se potriveşte cu vârsta ei respectabilă. Probabil e senilă sau a dat în mintea copiilor. Vorbeşte ca o fetiţă, făcându-şi ţara de ruşine. Judecând după discursul ei, se pare că nu va renunţa niciodată la planul ei malefic de a ne ataca. Cât de nesăbuită este această fată bătrână", spune Kang Man Chol.

Preşedintele Coreei de Sud a fost numită "fată bătrână excentrică" şi "broască râioasă" şi în editorialele publicaţiei nord-coreene, ca urmare a discursului din Germania.

Cabinetul preşedintelui sud-coreean a condamnat acest limbaj "de care şi golanii de stradă s-ar feri", afirmând că staul comunist "trebuie să înţeleagă că un astfel de comportament nu va duce decât la o şi mai mare izolare a Coreei de Nord".

×