x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O adolescentă care suferă de autism a trecut prin "iad" din cauză că poliţiştii au crezut că e beată

O adolescentă care suferă de autism a trecut prin "iad" din cauză că poliţiştii au crezut că e beată

28 Ian 2013   •   13:09
O adolescentă care suferă de autism a trecut prin "iad" din cauză că poliţiştii au crezut că e beată

O adolescentă care suferă de autism a fost arestată pentru că poliţiştii au crezut că ar fi în stare de ebrietate, informează Daily Mail.

Melissa Jones are 17 ani şi, chiar dacă nu consumase alcool, ea a stat într-o celulă 10 ore, i-au fost luate amprentele şi i s-a făcut analiza ADN.

Ea a fost acuzată că a consumat alcool şi că a fost turbulentă, după care a apărut în faţa unui tribunal. Timp de opt luni, până a ajuns la tribunal cazul ei, Melissa ajunsese să se gândească la sinucidere. Săptămâna trecută, procurorii au decis să renunţe la cazul ei pentru că şi-au dat seama că tânăra nu avea nicio vină.

Mama adolescentei, Christine Evans, a spus că fiica ei a trecut prin "iad" din cauza poliţiştilor. "Ultimele opt luni au avut un efect îngrozitor asupra ei. Ea poate diferenţia binele de rău, iar faptul că a fost arestată pentru ceva ce n-a făcut a devastat-o. A încercat să se sinucidă şi acum se întâlneşte săptămânal cu un consilier. Abia mai iese din casă", a spus mama adolescentei.

Chinul adolescentei a început anul trecut, pe 16 iunie, când a mers cu o prietenă la un magazin din Liverpool să cumpere Coca-Cola. O altă clientă, care era în stare de ebrietate, a devenit agresivă pentru că nu a fost servită şi a atacat-o pe Melissa când ea şi prietena ei au încercat să o calmeze. Ambele fete au fost rănite în urma altercaţiei. Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, femeia beată fugise, iar Melissa plângea şi era isterică. În ciuda declaraţiilor ei, poliţiştii au crezut că a consumat alcool şi au arestat-o.

Mama adolescentei a ajuns la magazin şi le-a explicat oamenilor legii că fiica ei are autism, deficit de atenţie şi probleme de comunicare, însă aceştia nu au luat-o în seamă. "Melissa nu consumase nicio picătură de alcool, dar ei au spus că e beată. Un doctor de la secţia de poliţie confirmase că Melissa nu consumase alcool, dar poliţiştii tot au acuzat-o", a spus Christine Evans.

O femeie în vârstă de 25 de ani, care o atacase pe Melissa în magazin, a fost arestată, apoi a fost eliberată din cauza lipsei dovezilor.

×
Subiecte în articol: autism politie tribunal alcool