x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O angajată a ambasadei României în Spania a spart telefonul unui protestatar. Ambasada își cere scuze

O angajată a ambasadei României în Spania a spart telefonul unui protestatar. Ambasada își cere scuze

06 Sep 2018   •   18:24
O angajată a ambasadei României în Spania a spart telefonul unui protestatar. Ambasada își cere scuze

Ambasadoarea României în Spania, Gabriela Dancău, şi-a exprimat joi regretul pentru un incident în care a fost implicată, cu o zi în urmă, o angajată a ambasadei, în contextul în care presa a relatat că un protestatar al Mişcării Rezist susţine, într-o înregistrare video postată pe Facebook, că a fost bruscat de respectiva angajată, care i-ar fi spart telefonul. 

"Regret profund incidentul de ieri (miercuri - n.r.) în care a fost implicat un membru al echipei Ambasadei României la Madrid! Conduita colegei noastre este regretabilă şi nu reflectă abordarea şi obiectivul principal al Ambasadei României la Madrid - promovarea şi protejarea intereselor cetăţenilor români în Spania", a scris joi pe Facebook ambasadoarea Gabriela Dancău. 

"Am dispus imediat verificarea circumstanţelor şi mă voi asigura, personal, că astfel de incidente nu se vor mai repeta", a adăugat ea. 

"Vă asigur din nou de toată disponibilitatea şi deschiderea mea şi a echipei pe care o coordonez pentru un dialog constant şi transparent cu cetăţenii români din Spania şi mizez în continuare pe cooperarea cu dumneavoastră pentru realizarea obiectivelor de politică externă", a mai scris ambasadoarea. 

Reacţia vine după ce în presă au apărut relatări că un protestatar din cadrul Mişcării Rezist a postat miercuri pe Facebook o înregistrare video în care spune că a fost agresat de o angajată în faţa Ambasadei României la Madrid, unde s-a prezentat în contextul vizitei de joi a premierului Viorica Dăncilă în capitala Spaniei. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află, joi, în Spania unde s-a întâlnit cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, şi va fi primită de regele Felipe al VI-lea.AGERPRES

×