x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi la bord, doi ruşi şi un american, a decolat către Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi la bord, doi ruşi şi un american, a decolat către Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

15 Mai 2012   •   05:35
O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi la bord, doi ruşi şi un american, a decolat către Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Capsula Soyuz a decolat in aceasta dimineata de pe cosmodromul Baikonur, Kazahstan. La bord se afla trei astronauti, doi rusi si un american. Cei trei, Gennady Padalka, Sergei Revi si Joe Acaba vor ajunge in cateva zile la bordul Statiei Spatiale Internationale. Decolarea a avut loc dupa saptamani de amanare, din cauza testelor de siguranta efectuate, anunta NASA.

Acaba, Revin and Padalka se vor alatura astfel comandantului Oleg Kononenko si inginerilor de zbor Don Pettit si Andre Kuipers, care se afla pe deja SSI si care se vor intoarce acasa pe 1 iulie.

Cei trei astronauti vor ramane pe Statia Spatiala Internationala timp de patru luni, intoarcerea lor fiind programata in luna septembrie, potrivit oficialilor NASA.

×