x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O concurentă la Miss Canada, descalificată pentru că s-a născut bărbat, a fost reprimită în concurs, la intervenţia miliardarului Donald Trump

O concurentă la Miss Canada, descalificată pentru că s-a născut bărbat, a fost reprimită în concurs, la intervenţia miliardarului Donald Trump

03 Apr 2012   •   11:30
O concurentă la Miss Canada, descalificată pentru că s-a născut bărbat, a fost reprimită în concurs, la intervenţia miliardarului Donald Trump

Jenna Talackova, o concurenta care a fost eliminata din concursul Miss Universe Canada dupa ce s-a descoperit ca se nascuse barbat, a fost reprimita la interventia proprietarului evenimentului, miliardarul Donald Trump.

Talackova, de 23 de ani, a fost descalificata, in urma cu doua saptamani, dupa ce s-a descoperit ca aceasta fusese barbat, pana la varsta de 19 ani, cand a facut o operatie de schimbare de sex. Talackova apucase deja sa treaca de primele probe, calificandu-se printre cele 65 de finaliste.

La vremea respectiva, organizatorii si-au motivat decizia prin faptul ca aceasta a mintit in formularul de inscriere, in care exista si intrebarea: "V-ati nascut femeie"?

Descoperirea a fost facuta destul de usor, deoarece Talackova nu si-a ascuns trecutul la alte concursuri la care a participat.

"Organizatia Miss Universe ii va permite Jennei Talackova sa concureze la Miss Universe Canada 2012, cu conditia ca aceasta sa intruneasca criteriile legate de sex ale concursului canadian", a declarat Michael D. Cohen, un consilier al lui Donald Trump.

Cu alte cuvinte, Talackova trebuie sa dovedeasca doar ca este femeie in prezent.

Potrivit regulamentului, concurentele la Miss Universe Canada trebuie sa aiba intre 18 si 27 de ani, sa fie femei si sa aiba cetatenie canadiana. O regula speciala care sa prevada eliminarea femeilor care au trecut printr-o operatie de sex nu exista.

Decizia de reinscriere in concurs a Jennei Talackova a fost luata dupa ce o petitie online care cataloga eliminarea acesteia drept un act de discriminare a strans zeci de mii de semnaturi.

Jenna Talackova a inceput tratamentul cu hormoni necesar operatiei de schimbare de sex la 14 ani, devenind oficial femeie la 19 ani, cand i-au fost indepartate organele sexuale masculine.

Un caz similar a avut loc in lumea tenisului, in 1976, cand jucatoarei Renee Richards i s-a interzis inscrierea in concursurile feminine dupa ce s-a aflat ca se nascuse barbat si suferise o operatie de schimbare de sex.

Renee Richards a dat in judecata forul decizional, obtinand in instanta dreptul de a participa la concursurile feminine.

Finala Miss Universe Canada va avea loc pe 19 mai.

Citeste si: (VIDEO) O concurenta la Miss Univers din Canada a fost data afara din concurs dupa ce a iesit la iveala ca se nascuse barbat

×