x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O delegaţie nord-coreeană cere o întâlnire cu preşedintele sud-coreean

O delegaţie nord-coreeană cere o întâlnire cu preşedintele sud-coreean

22 Aug 2009   •   00:00

O delegaţie nord-coreeană prezentă la Seul a cerut sâmbătă să-l întâlnească pe preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak, a indicat agenţia oficială Yonhap, citând un responsabil guvernamental neidentificat, relatează AFP. "Nord-coreenii au indicat că poartă un mesaj al preşedintelui Kim Jong Il", a declarat responsabilul.



Cererea lor a fost transmisă sâmbătă ministrului sud-coreean al Unificării, Hyun In-taek, care o analizează cu cabinetul prezidenţial. Hyun In-taek a avut sâmbătă dimineaţă o întrevedere cu Kim Yang-gon, un înalt responsabil al Partidului nord-coreean însărcinat cu relaţiile intercoreene, care face parte din delegaţia nord-coreeană.

Întrevederea de sâmbătă este prima dintre cele două ţări de la intrarea în funcţie a guvernului preşedintelui Lee Myung-Bak în februarie 2008, faţă de care Phenianul a dat dovadă de o netă ostilitate.

Delegaţia de şase înalţi responsabili nord-coreeni a sosit vineri la Seul pentru a aduce un omagiu - fără precedent din partea Phenianului - fostului preşedinte sud-coreean şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Kim Dae-jung, decedat marţi la vârsta de 85 de ani.

×
Subiecte în articol: externe