x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O echipă a OMS va vizita piața din Wuhan unde au apărut primele infecții COVID

O echipă a OMS va vizita piața din Wuhan unde au apărut primele infecții COVID

31 Ian 2021   •   20:53
O echipă a OMS va vizita piața din Wuhan unde au apărut primele infecții COVID

O echipă de experți a Organizației Mondiale a Sănătății, care investighează originile COVID-19 în centrul orașului chinez Wuhan, era așteptată să viziteze duminică piața Huanan, centru de comerț cu ridicata al fructelor de mare unde a fost detectat inițial noul coronavirus, relatează Reuters.

Accesul publicului la piață - acum păzită în permanență - a fost sever restricționat de când a fost închisă, la începutul anului trecut. scrie Mediafax

Unii diplomați chinezi și mass-media de stat au spus că piața nu este locul de origine al pandemiei și au sprijinit teoriile conform cărora virusul ar putea fi originar în altă țară.

La 31 decembrie 2019, după ce patru cazuri de pneumonie misterioasă au fost legate de piață, aceasta a fost închisă peste noapte.

Experții spun că piața Huanan joacă încă un rol în urmărirea originii virusului, deoarece primul grup de cazuri a fost identificat acolo.

După o perioadă de carantină de două săptămâni care s-a încheiat joi, echipa OMS va vizita laboratoare, piețe și spitale din Wuhan.

Nu a fost anunțat un itinerar exact, dar OMS a declarat că echipa intenționează să viziteze piața Huanan și Institutul de Virologie Wuhan.

Investigația OMS din Wuhan a fost afectată de întârzieri, îngrijorare privind accesul și disputele dintre China și Statele Unite.

 

×
Subiecte în articol: oms Wuhan