x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O englezoaică musulmană şi-a omorât copilul în bătaie pentru că nu a memorat Coranul

O englezoaică musulmană şi-a omorât copilul în bătaie pentru că nu a memorat Coranul

07 Ian 2013   •   16:36
O englezoaică musulmană şi-a omorât copilul în bătaie pentru că nu a memorat Coranul

Sara Ege, de 33 de ani, o englezoaică musulmană care şi-a omorât în bătaie copilul de şapte ani pentru că nu era capabil să memoreze tot Coranul, a fost condamnată la închisoare pe viaţă de către un tribunal din Marea Britanie.

Femeia, care a mărturisit că şi-a bătut fiul un un băţ "ca pe un câine" a leşinat la pronunţarea sentinţei. Femeia va putea fi audiată în vederea eliberării condiţionate peste 17 ani.

Sara Ege a fost condamnată pentru omor şi împiedicarea anchetei, dat fiind că aceasta a şi ars cadavrul fiului ei, folosind gel de aprins grătarul, pentru a ascunde urmele de lovituri.

Iniţial, aceasta afirmase că fiul ei a murit într-un incendiu, însă medicii legişti au constatat la autopsie că băiatul fusese supus abuzurilor cel puţin trei luni şi murise înainte de a fi ars.

Sara Ege, licenţiată în matematică şi soţul ei, Yousef Ege, un taximetrist de 38 de ani, îl înscriseseră pe fiul lor Yaseen, de şapte ani, la cursurile avansate ale unei moschei din dorinţa de a-l face hafiz (denumirea dată celor care au memorat întreg Coranul).

În copilărie, Sara Ege însăşi memorase cea mai mare parte a Coranului, participând la diferite competiţii. Cum Yaseen nu putea memora întreaga carte, Sara Ege a început să-l bată pe fiul său în mod repetat, cu un băţ.

"Ţipam la Yaseen tot timpul. Deveneam sălbatică şi îl loveam cu băţul pe spinare, ca pe un câine", a mărturisit femeia în faţa instanţei.

Ege a adăugat că a vrut să se oprească din bătaie, însă nu se putea abţine. Potrivit femeii, aceasta s-ar fi simţit îndemnată de diavol sau de spirite rele să-l lovească pe băiat. La un moment dat, aceasta ar fi crezut că şi băţul cu care îl bătea pe fiul ei era posedat de un spirit.

Un profesor de la şcoala unde învăţa băiatul a observat, înainte ca acesta să fie ucis, că elevul începuse să scrie cu mâna stângă, pentru că dreapta îl durea prea mult. Cu altă ocazie, copilul nu se putea aşeza, pentru că îl durea spatele.

Părinţii l-au mutat însă la altă şcoală, înainte să apară suspiciuni.

Potrivit mărturiilor femeii, în ziua în care Yaseen a murit, acesta căzuse la podea, în dormitor, după o bătaie, continuând să recite Coranul deşi era inconştient.

"Respira de parcă ar fi dormit, când l-am lăsat. Recita acelaşi lucru din nou şi din nou. M-am gândit că e obosit", a mărturisit Sara Ege.

Ulterior, femeia l-a forţat pe copil să bea lapte, însă acesta a început să aibă spasme şi a murit. Femeia nu a apelat la medic, folosind în schimb gel de aprins grătarul pentru a da foc cadavrului.

Deşi Sara Ege a făcut aceste mărturisiri, la începutul procesului, ulterior aceasta le-a retractat, afirmând că a fost forţată de soţul ei şi familia acestuia să ia vina asupra ei. Sara Ege a adăugat că adevăratul criminal ar fi soţul ei, care l-ar fi bătut de fapt pe copil.

Bărbatul femeii, Yousef Ege, a fost achitat de acuzaţia de a nu fi intervenit pentru salvarea fiului său. 

×
Subiecte în articol: sara ege hafiz crima anglia studiu coran