x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fată de 14 ani a murit după ce a primit 70 de lovituri de bici, pentru adulter. Autopsia iniţială a clasat cazul drept sinucidere

O fată de 14 ani a murit după ce a primit 70 de lovituri de bici, pentru adulter. Autopsia iniţială a clasat cazul drept sinucidere

26 Feb 2013   •   21:52
O fată de 14 ani a murit după ce a primit 70 de lovituri de bici, pentru adulter. Autopsia iniţială a clasat cazul drept sinucidere

Hena Akhter, o fată de 14 ani din Bangladesh, a murit după ce a fost biciuită de 70 de ori în faţa întregului sat, fiind acuzată de adulter. Decizia de biciuire, pronunţată de un imam, a presupus 101 astfel de lovituri, însă fata s-a prăbuşit după 70 de bice. A murit la o săptămână după bătaie, în spital, raportul iniţial efectuat după autopsie clasând cazul drept sinucidere.

Hena era cea mai mic copil din cei cinci ai lui Darbesh Khan, un muncitor zilier şi ai soţiei sale Aklima Begum. În urmă cu un an, în casa familiei Khan a venit un văr de-al fetei, pe nume Mahbub Khan, un bărbat căsătorit de 40 de ani, care avea un fiu de vârsa Henei. Tatăl Henei spune că nepotul său, Mahub Khan a început să o urmărească pe fiica lui, pe atunci în clasa a şaptea.

Darbesh Khan s-a plâns atunci bătrânilor din sat, care l-au mustrat pe Mahbub Khan şi l-au pus să plătească echivalentul a 1.000 de dolari compensaţii. Ulterior, Darbesh Khan şi-a convins unchiul să-l ierte. La câteva luni, însă, Darbesh Khan a pândit-o pe Hena şi a violat-o în timp aceasta ieşise din casă ca să meargă la toaleta din curte, a povestit sora fetei, Alya.

Soţia lui Mahbub Khan a auzit zgomotele, a ieşit din casă şi a surprins scena. Aceasta s-a răzbunat tot pe fată, pe care a târât-o în casă şi bătut-o. A doua zi, cazul a fost judecat tot de bătrânii satului, Khan şi Hena fiind găsiţi vinovaţi de adulter.

Imamul satului a aplicat legea sharia (ilegală în Bangladesh) poruncind ca fata să primească 101 lovituri de bici, în faţa întregului sat. De asemenea, Khan a fost condamnat la 201 lovituri de bici. Bărbatul a reuşit, însă, să fugă după primele lovituri. Fata a îndurat 70 de lovituri până să-şi piardă cunoştinţa.

A fost dusă la spital, unde a murit după o săptămâna. Deşi spatele fetei era o rană vie, medicii care au făcut autopsia au clasat cazul drept sinucidere. Părinţii fetei au contestat însă decizia, trupul Henei fiind exumat luna aceasta şi efectuându-se o nouă autopsie care a arătat că aceasta a murit din cauza leziunilor interne.

Bangladesh a interzis practicarea shariei (legea islamică) în urmă cu un deceniu, însă aceasta încă mai e valabilă în satele mai izolate. Potrivit organizaţiilor de protecţie a omului, peste 500 de cazuri de femei biciuite au avut loc în ultimii 10 ani.

Ieri, doctorii care au efectuat prima autopsie au fost puşi sub urmărire pentru fals în acte. Mahbub Khan, cel care ar fi violat-o pe fată a fost arestat, alături de mai multe persoane din satul în care a avut loc biciuirea. 

×
Subiecte în articol: bangladesh bici sharia