x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fotografie a premierului cu un bebeluş într-o mână şi cu o bere în cealaltă provoacă reacţii împărţite în Australia

O fotografie a premierului cu un bebeluş într-o mână şi cu o bere în cealaltă provoacă reacţii împărţite în Australia

11 Sep 2017   •   11:03
O fotografie a premierului cu un bebeluş într-o mână şi cu o bere în cealaltă provoacă reacţii împărţite în Australia

O fotografie de pe Facebook cu premierul australian Malcolm Turnbull ţinându-şi într-o mână nepoata şi în cealaltă o halbă de bere a provocat opinii împărţite în rândul compatrioţilor săi, unii acuzându-l că este iresponsabil, în timp ce alţii, printre care şi rivali politici, au sărit în apărarea sa, relatează DPA. 

Turnbull a postat duminică fotografia pe Facebook, în care premierul poate fi văzut cu o bere într-o mână, în timp ce în cealaltă îşi ţine nepoata. Fotografia a fost realizată sâmbătă seara, la Sydney, la um meci de fotbal australian, şi a fost însoţită de comentariul "Multitasking at the footy". 

"Este scandalos să ţii un copil în braţe când ai alcool în mână", a scris un comentator, Marg Walker. 

"Învăţaţi-i pe copii să bea o bere la fotbal de la o vârstă fragedă. Excelent exemplu de educaţie parentală...", a scris un alt internaut. 

O altă postare, care a fost între timp înlăturată, îl critica pe Turnbull pentru faptul că "ţine în braţe un copil în timp ce jonglează cu o bere", adăugând că este "dezgustător să vezi pe cineva respirând alcool deasupra unui copil". 

Dar mulţi alţii au sărit în apărarea prim-ministrului, una dintre aceste postări primind 16.000 de like-uri şi având parte de 1.600 de comentarii. 

"Văd un bunic care are un moment special cu nepoata sa la un meci de fotbal. Asta este ceva specific australian", a scris Alma Anderson. 

Turnbull şi-a apărat şi el postarea pe care a făcut-o. "Cred că este vorba despre nebunia social media când vedem lucruri de genul acesta", a declarat el pentru postul de radio Triple M din Sydney luni. 

"Atâta timp cât te simţi bine în pielea ta şi eşti tu însuţi, eşti natural, ce poţi face mai mult de atât", a mai spus el. 

Mai mulţi parlamentari, printre care şi liderul opoziţiei Bill Shorten, au sărit şi ei în apărarea prim-ministrului australian. 

"Am găsit ceva cu care eu şi Malcolm putem fi de acord. Astea sunt mizerii. Lăsaţi-l să fie bunic", a scris Shorten pe Twitter. 

"Cred că este important să spunem că Australia nu este un stat al bonelor... Este OK să-ţi ţii nepoata într-o mână şi berea în cealaltă", a declarat senator liberal James Paterson presei la Canberra.AGERPRES

×