x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O hotărâre a lui Trump pune în pericol și mai mare o specie de animale care e pe cale de dispariție

O hotărâre a lui Trump pune în pericol și mai mare o specie de animale care e pe cale de dispariție

16 Noi 2017   •   16:20
O hotărâre a lui Trump pune în pericol și mai mare o specie de animale care e pe cale de dispariție

Administrația Trump lovește nimicitor în eforturile disperate ale activiștilor care luptă pentru conservarea populației de elefanți din Africa. 

Casa Albă a ridicat interdicția importului de fildeș și a trofeelor de elefanți.

The Elephant Project, una dintre organizațiile care se ocupa de conservarea speciei, spune într-o declarație că peste 100 de elefanți sunt uciși zlnic de bracoriei iar măsura luată de Trump, va duce la vânarea ilegală a și mai multor astfel de animale.

Această mișcare pune pe butuci legea dată de administrația Obama din anul 2014, și lovește crunt campania internațională de salvare a speciei, susținută de Prinții Harry și William.

Cu atât mai revoltătoare este această lege cu cât fii lui Trump, Donald Jr și Eric, au fost aspru criticați după ce s-au fotografiat alături de trofee de vânătoare precu, leoparzi sau alte animale mari din Africa.

Cu toate că elefanții sunt incluși pe lista speciilor pe cale de dispariție, în anumite țări africane, este îngăduită vânarea acestor pachiderme iar Trump susține că aceasta ajută la controlul populației acestor animale.

Sursa: dailymail.co.uk
 

×