x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE! O nouă CATASTROFĂ aviatică. Un avion turcesc de transport marfă, prăbuşit în Kârgâzstan; cel puţin 37 de morţi

UPDATE! O nouă CATASTROFĂ aviatică. Un avion turcesc de transport marfă, prăbuşit în Kârgâzstan; cel puţin 37 de morţi

16 Ian 2017   •   07:52
UPDATE! O nouă CATASTROFĂ aviatică. Un avion turcesc de transport marfă, prăbuşit în Kârgâzstan; cel puţin 37 de morţi

Cel puţin 37 de persoane, printre care şase copii, şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs luni dimineaţă în apropierea aeroportului din Bişkek, capitala Kârgâzstanului, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, transmite AFP.

Ştirea iniţială

Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbuşit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan, cel puţin 32 de persoane pierzându-şi viaţa, printre care şase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiţii de ceaţă densă, au precizat oficiali kârgâzi, citaţi de AFP şi Reuters.

După un bilanţ iniţial de 16 victime, apoi de 20, ministerul kârgâz al Sănătăţii a furnizat, pentru AFP, un nou bilanţ, de "32 de morţi, dintre care cei patru piloţi".

La ora locală 7,40 (1,40 GMT), "un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Manas (la Bişkek) din cauza unor condiţii meteo nefavorabile", a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al ministerului pentru situaţii de urgenţă, Mukhammed Svarov, citat de AFP.

Cel puţin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.

"Avionul s-a prăbuşit peste case, a omorât familii întregi", a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să îşi dea numele. "Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost ucişi cu toată familia şi copiii lor, multe persoane dormeau".

După media kârgâză, prăbuşirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar preşedintele kârgâz Almazbek Atambaiev şi-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bişkek.

Conform Reuters, care cita administraţia aeroportului, avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bişkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbuşit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 7,31 (1,31 GMT). www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: boeing 747 prabusit