x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă furtună ameninţă arhipeleagul Bahamas, devastat deja de uraganul „Dorian”

O nouă furtună ameninţă arhipeleagul Bahamas, devastat deja de uraganul „Dorian”

13 Sep 2019   •   20:46
O nouă furtună ameninţă arhipeleagul Bahamas, devastat deja de uraganul „Dorian”

O nouă furtună ameninţă arhipeleagul Bahamas, la mai puţin de două săptămâni după ce uraganul „Dorian” a devastat ţara insulară, a anunţat astăzi Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, citat de DPA.

Vineri, furtuna a trecut pe lângă insula Cat, din estul Bahamas. Se aşteaptă ca aceasta să se îndrepte spre nord-vest şi eventual să se transforme într-o furtună tropicală înainte de a ajunge sâmbătă pe insula Grand Bahama.

Furtuna va fi însoţită de rafale de vânt de până la 75 de kilometri pe oră şi de ploi abundente. Dacă aceasta va creşte în intensitate, ea va primi numele „Humberto”, a anunțat CNN.

Uraganul „Dorian”, care a atins prima dată uscatul pe 1 septembrie, a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate, potrivit informațiilor oferite de Crucea Roşie. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate.

Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 - cea mai puternică - când a atins țărmul, în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre SUA, măturând uscatul pentru a doua oară ca furtună de categoria 1 în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: uragan bahamas