x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă modă printre adolescenţi ŞOCHEAZĂ medicii! Cum îşi manifestă tinerii japonezi dragostea faţă de persoanele iubite (VIDEO)

O nouă modă printre adolescenţi ŞOCHEAZĂ medicii! Cum îşi manifestă tinerii japonezi dragostea faţă de persoanele iubite (VIDEO)

16 Iun 2013   •   12:20
O nouă modă printre adolescenţi ŞOCHEAZĂ medicii! Cum îşi manifestă tinerii japonezi dragostea faţă de persoanele iubite (VIDEO)

Noul gest bizat practicat de adolescenţii japonezi stârneşte controverse la nivel mondial. Pentru a-și exprima afecțiunea pentru persoana iubită, tot mai mulți tineri din Japonia obișnuiesc să-i lingă acesteia globul ocular. Adolescenţii spun că această practică, denumită Oculolinctus, este la fel de plăcută şi excitantă ca şi linsul degetelor de la picioare.

Medicii oftalmologi consideră acest gest ca fiind unul scandalos pentru că poate provoca mari probleme de sănătate și infecții la nivelul ochilor. "Limba este aspră şi poate cauza abraziuni ale corneei. Dacă o persoană nu şi-a spălat gura în prealabil, ea poate transfera acidul citric al alimentelor sau săruri către ochi”, a declarat David Granet, medic oftalmolog din San Diego.

În ultimele săptămâni, sute de videoclipuri care prezintă tineri japonezi în timp ce practică acest gest au fost încărcate pe YouTube.

Medicii spun că acest gest poate duce chiar la orbire.

"Nimic nu e ok în legătură cu această practică. Este foarte periculos", a mai spus David Granet.

×