x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă scurgere de apă radioactivă la unul dintre rezervoarele centralei nucleare de la Fukushima

O nouă scurgere de apă radioactivă la unul dintre rezervoarele centralei nucleare de la Fukushima

09 Apr 2013   •   11:03
O nouă scurgere de apă radioactivă la unul dintre rezervoarele centralei nucleare de la Fukushima

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a anunţat marţi că a detectat o nouă scurgere de apă radioactivă la unul dintre rezervoarele centralei nucleare de la Fukushima, informează Associated Press. Două din cele şapte rezervoare subterane de la Fukushima Dai-ichi au înregistrat scurgeri începând de sâmbătă, a anunţat TEPCO. Apa radioactivă scursă nu a ajuns însă în ocean şi TEPCO a oprit transferul de apă, căutând o modalitate alternativă de stocare. Rezervoarele sunt importante pentru gestionarea apei contaminate folosite la răcirea barelor de combustibil de la reactoarele centralei, care au fost avariate în martie 2011 de cutremur şi tsunami.

TEPCO a recunoscut că nu cunoaşte motivul scurgerilor de apă foarte radiocativă din rezervoarele subterane, apreciind că ar putea fi vorba de o defecţiune din construcţie.

'Pentru moment, suntem în incapacitatea de a explica' motivul acestor scurgeri, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, Masayuki Ono, în cursul unei conferinţe de presă. Preşedintele-director general al TEPCO, Naomi Hirose, şi vicepreşedintele Zengo Aizawa se vor deplasa în cursul zilei la centrala Fukushima pentru analizarea situaţiei actuale de la acest obiectiv industrial.

×