x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O persoană a fost spitalizată, după a cincea cursă cu tauri de la Pamplona

O persoană a fost spitalizată, după a cincea cursă cu tauri de la Pamplona

11 Iul 2017   •   21:40
O persoană a fost spitalizată, după a cincea cursă cu tauri de la Pamplona

O persoană a fost transportată la spital după ce a suferit o lovitură în zona capului în timpul celei de-a cincea curse cu tauri organizată în cadrul festivalului San Fermin din Pamplona, marţi, în nordul Spaniei, informează Xinhua. 

Taurii care au participat la cursa de marţi din Pamplona, organizată pe distanţa de 875 de metri, provin din crescătoria Jandilla şi au reputaţia de a fi deosebit de periculoşi. Ei au realizat însă o cursă rapidă - "encierro" în limba spaniolă - şi au parcurs distanţa în doar două minute şi 18 secunde. 

La ultimele două curse, niciuna dintre sutele de persoane care au alergat alături de tauri nu a fost împunsă. O singură persoană a suferit o rană în zona capului în urma unei căzături. 

În timpul petrecerilor şi evenimentelor organizate în cadrul festivalului San Fermin, populaţia oraşului Pamplona creşte de patru ori. 

La ediţia din acest an (4-15 iulie) participă şi 3.500 de poliţişti care s-au deplasat în Pamplona pentru a preveni eventuale atacuri teroriste şi acte de agresiune sexuală.AGERPRES

×